torstai 13. maaliskuuta 2014

Teerenpeli Mokkamatti

Mistä??: Alkosta hintaan 3,96e, helmikuun käsityöläiskampanjan oluita tämäkin. Tulipa tähän yksi ilta törmättyä myös Gastropub Prahan hanassakin. 33cl ja 7%.

Läpinät: Mokkamasaa stoutin ja reilun kaupan kylmähaudutetun kahvin muodossa. Voin kertoa, että sitä kahvia todellakin on, koska tempaisin tämän oluen naamariin klo 21 aikoihin ja nukahdin vasta n. kahden aikoihin.
Itse panimo täyttää jo 20v ja tämä onkin ilmeisesti juhlavuoden kunniaksi valmistettu. BB pullossani osuu 07/09/14.


Arvio: 

Se niin tuttu ja turvallinen musta väri, joka punertaa kynttilää vasten peilatessa. Beige vaahto. Lasia pyöritellessä vaahdon läpi tukee suklaan ja -yllätys yllätys- kahvin paahde. Tuoksu ei ole kuitenkaan pelkästään sitä, vaan messissä on myös mielenkiintoinen tuulahdus raikkautta.




Maku alkuun jopa makea (karamellimallas). Humalan lievää ruohoisuuttakin aistittavissa. Muuttuu pian kahviseksi meiningiksi kielen sivuosiin. Jälkimaku on keskipitkä. Melkoisen rohkean paljonkin paahdetta, tätä tasapainottaa kuitenkin loistavasti esim. 70% tumma suklaa. Myös kauramallas tässä toimii, sekin pehmentää teosta sopivassa määrin. Makuuni kuitenkin jälleen hieman kevyt suutuntuma, mutta toisaalta, eipähän karkoita kaikkein herkimpiä tämän oluen ääreltä.

Seurusteluun tarkoitettu nautiskeluolut, joka on helposti juotava. Jos pidät kahvista ja perinteisestä stoutista, pidät kyllä tästäkin. Ei tosin kannata juoda illalla, jos on kofeiinille herkkä :)

PISTEET: 35/50 ( 7 - 3 - 7 - 3 - 15 )







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti