tiistai 22. huhtikuuta 2014

Chimay Dorée


Mistä?: Ulkomailta (0,33l, 4,8%)

Henkilökuntaolut voimakkaalla sihahduksella ja melko kylmänä (4-6 °C suositustarjoululämpötila) trappistiin. Pienikulpainen, valkea vaahto. Suurin pohjasakka jääköön pulloon. Utuisen vaalean oranssia, jos tämän varovasti olisi kaatanut niin varmaankin melkoisen kirkastakin olutta.

Tuoksussa selkeä vehnä, jossa ripaus tripelmäistä makeutta. Melko kirpsakas hiilihapotus. Maku on vehnän raikas, ei virhemakuja eikä liiemmin erikoisempaa jälkimakuakaan. Kanelia ja neilikkaa erottuu. Belgihiivaisuus luonnollisesti esillä, ja siitähän ei voi olla pitämättä. Kaadan pullossa olevan sakan joukkoon, se ei tosin tee maulle ihmeempiä.

Tämä olut on kuitenkin juuri sellainen, mihin se on tarkoitettu: Sammuttamaan jano. Ei liiemmin nautiskeluun, mutta erittäin toimiva arki-illan saunaolut. Ei liian tuhtia (tämä on ikävästi juuri 4.8%, eli ruokakauppaolueksi 0,1% liikaa), ei liian kevyttä, raikasta, parhaimmillaan kylmänä. Harmi, kun tätäkään ei saa helposti Suomesta.. Pitänee siis jatkossa tyytyä tämän oluen lapsenlapseen, Keisarin vehnikseen.

Pojot: 35/40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti