Reilu kolme viikkoa on kulunut siitä, kun laitoin kyseisen oluen primaariastiaan käymään. Nakkasin joukkoon tämän viikon torstaina vielä 25 g Fuggles- ja 20g EKG -humalia. Olut kävi koko aikansa melkoisen viileässä (n. 12 C), mutta hiiva jaksoi käydä tässäkin lämpötilassa varsin mainiosti.
Lappoaminen pullotusastiaan alkamassa |
Kuva hämää hieman oluen väriä, se on oikeastaan erittäin tumman ruskeaa / lähes mustaa |
Nyt kuvassa olevan lasin tuotos oli sitä, mitä hainkin. Humalan hedelmäisyys pehmentää paahteista tuoksua sopivasti. Maussa alkuun iskee karamellimallas ja humalan hekuma, joka vaihtuu jälkimaussa jykevään, paahteiseen kahviin.
Olen todella tyytyväinen tulokseen jo nyt, vaikka pullokäymistä ei ole vielä edes suoritettu. Tarkoituksena olisi pitää pulloja parisen viikkoa huoneenlämmössä ennen siirtoa kellarikypsytykseen.
En malta odottaa, että pääsen maistamaan & tarjoamaan tätä muille. Cheers!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti