sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Panimolta kajahtaa! Imperial Stout pullotettu tänään 2.2.2014

Reilu kolme viikkoa on kulunut siitä, kun laitoin kyseisen oluen primaariastiaan käymään. Nakkasin joukkoon tämän viikon torstaina vielä 25 g Fuggles- ja 20g EKG -humalia. Olut kävi koko aikansa melkoisen viileässä (n. 12 C), mutta hiiva jaksoi käydä tässäkin lämpötilassa varsin mainiosti.


Lappoaminen pullotusastiaan alkamassa
Nyt olut oli käynyt loppuun ja oli pullotuksen aika. Olutta tuli n. 15 litraa, jonka sain onnekseni kokonaisuudessaan pieniin 0,33l pulloihin. Se tietää reilua 40 pullollista tätä tuotosta. 

Kuva hämää hieman oluen väriä, se on oikeastaan erittäin tumman ruskeaa / lähes mustaa
Ennen kuivahumalointia (eli sitä, että nakkasin torstaina humalapussit vierteeseen), maistoin toki miltä vierre maistui - olin tulokseen jo silloin melko tyytyväinen, mutta olut kaipasi vielä hieman potkua humalien muodossa.

Nyt kuvassa olevan lasin tuotos oli sitä, mitä hainkin. Humalan hedelmäisyys pehmentää paahteista tuoksua sopivasti. Maussa alkuun iskee karamellimallas ja humalan hekuma, joka vaihtuu jälkimaussa jykevään, paahteiseen kahviin.

Olen todella tyytyväinen tulokseen jo nyt, vaikka pullokäymistä ei ole vielä edes suoritettu. Tarkoituksena olisi pitää pulloja parisen viikkoa huoneenlämmössä ennen siirtoa kellarikypsytykseen.

En malta odottaa, että pääsen maistamaan & tarjoamaan tätä muille. Cheers!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti