lauantai 4. tammikuuta 2014

Ale Coq Jõuluporter

 Esittely:


Vielää on joulua jäljellläää.. eli vielä yksi jouluolutarvio, koska joulun katsotaan vissiin loppuvan loppiaiseen. Kyseessä on suomalaisille (ja tähän mennessä myös toki itselle) tunnettu viinalaagerpanimo vironmaalta, nimittäin Ale Coq. Kyseinen tuotos on ostettu "jo jonkin aika sitten" Virosta, parasta ennen päivämääräkin kellistelee pullonkyljessä 18.7.2013, mutta onneksi tämä 6,5% tuotos ei kuitenkaan ole mennyt mitenkään (ainakaan toivottavasti) vanhaksi/pilalle. Kieltämättä hieman skeptisin fiiliksin lähden tätä tuotosta maistamaan.


Arvio:

Mieto sihahdus avatessa. Kahvinkermainen runsas vaahto, joka pienee lähes olemattomiin odotellessa. Tuoksussa voimakas mallas. Kynttilän valoa vasten peilatessa tummanpunainen, kirkas väri, josta kyllä tulee jouluinen fiilis.



 Maussa voimakas jykevä maltaan makeus, todella pehmeä. Liekkö kypsytys tämän saanut aikaan, en tiedä koska en tuoreena tätä ole maistanut. Alkoholi ei maistu lainkaan. Portterimainen hillitty hapokkuus. Myös selkeä lakritsisuus maussa. Mieleeni tulee tästä lievästi myös Gouden Carolus Christmas kuitenkin siten, että tässä on ei juuri ole anismaisuutta. Suutuntuma on jopa keskitäyteläinen.

Hyvä jouluportteri, jonka ostaisin kyllä uudemman kerran, jos eteeni sattuisi.


PISTEET: 35/50 (7 - 4 - 7 - 3 - 14)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti