lauantai 18. tammikuuta 2014

BrewDog Hardcore IPA

Esittely:


Ajattelin arvioida tämän Alkoihin tulevan  Brewdogin tuotoksen. Kuten varmasti monet tietävät, Brewdogin oluet ovat skottilaisia ja tunnettuja mm. innovatiivisesta huomaloinnistaan. Oma pulloni on peräisin Ranskasta.
Sen verran tämän oluen spekseistä, että alkoholia tässä double ipassa on 9,2% ja katkeroita 83 EBU:n verran.

BB: 15/11/14
Batch: 275

Arvio:


HC-ipa kaatuu lasiin uskottavalla vaahdolla, joka odottelun jälkeen jää oluen päälle melko pieneksi katoksi. Olut on kirkasta, väriltään ruskeanpunaista. Tuoksussa se tuttu "brewdogmainen" luokseenkutsuva hajuhermoja kutitteleva meininki. Sitrusta, jossa mukana tuulahdus raikkautta. 

Hardcorea lasissa

 Pehmeä, toffeemaisen tuhti makeus iskee alussa kielelle. Myös aivan aavistus tummaa marjaa. Makeus vaihtuu hetken suussaolon jälkeen pehmeämmäksi, kunnes se mukava humalointi iskee ja jatkuu pitkänä katkerona. Humalointi on omaan makuuni sopiva. Melkoisen matalahiilihappoinen tuotos, mutta kuuluu tyyliin. Alkoholi lämmittää loppumaussa myös hieman, mutta ei iske silmille häiritsevänä.

Ero Punk IPA:an tai 5. a.m -oluisiin on huomattava. Tässä on selkeästi enemmän täyteläisyyttä ja tuhtiutta.

Kokonaisfiilis: Mukavan tasapainoinen double ipa, jossa makeus ja katkeruus on saatu loistavasti yhteen pieneen pakettiin - tämänlaista makeutta en ole ipoissa ennen maistanutkaan.Suosittelen kokeilemaan, mikäli Brewdogin oluista tykkää.


PISTEET: 40/50 (8 - 4 - 8 - 4 - 16)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti