keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Bully! Porter

Uuden vuoden aaton kunniaksi toinenkin olutarvio, joka on siis tehty Siperian arvioinnin jälkeen..

Esittely:


Kyseessä on yhdysvaltalaisen panimon, Boulevard Brewing Companyn portteri. Kyseinen panimo on perustettu vuonna 1988 ja se sijaitsee Kansas City:ssä. Panimo tuottaa internetin mukaan 600 000 barrelia olutta vuodessa.

Ostopaikka: Arkadian Alko

BB: 06/14 (pantu 11/06/2013)

Hinta: 6,16€

Arvio:


Voimakas sihahdus.  Vähän vaahtoaa jo avatessa. Porterin tapaan (yllätys yllätys) tumman ruskeaa, jopa mustaa olutta kaatuu lasiin. Kaadettaessa  vaalean ruskea, runsas vaahto. Jää noin 1 cm paksuiseksi kerrokseksi hetken odottelun jälkeen.



Hedelmäinen jenkkihumalointi tuoksuu runsaan vaahdon läpi. Ensimmäisenä maistuu ehkä hieman sitrusmainen maku, joka vaihtuu ehkä turhankin nopeasti makean maltaiseksi. Ennen makeutta havaittavissa myös hiukan kahvisuutta, tämä saisikin kestää mielestäni maussa pidempään. Keskiasteinen hiilihappopitoisuus. Suutuntuma kevyen ja keskitäyteläisen välillä. Alkoholi ei liiemmin maistu. Jotain potkua tähän kaipaisi lisää, nyt tuntuu melko perus porterilta. Ei siis huonoa mutta ei mitenkään erityistäkään, varsinkin kun hintaa oluella on hieman yli kuusi euroa. Jos satut asumaan lähellä Arkadian Alkoa niin kyllä tätä kannattaa yhden pullolisen verran maistaa.

PISTEET:  34/50 (8 - 4 - 6 - 3 - 13)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti