sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Olutravintola Pikkulintu ja pari lyhyttä olutarviota



Olutoppaan vuoden 2013 äänestyksessä vuoden parhaasta olutravintolasta, sijalle kaksi jäänyt Pikkulintu oli lauantain vaelluksen kohde. Paikka sijaitsee Helsingin Puotilassa, jonne pääsee kätevästi keskustasta metrolla. Kyseinen paikka oli jopa lauantai-iltana sopivan rento, ja paikkaa voisi kuvailla ehkäpä lauseella "Just beer, no bullshit" - Erilaisia oluita oli runsaasti (varastosta löytyy ~200 pulloa omatuonteja), sekä palvelu oli hyvää ja asiantuntevaa. Pieni vaivannäkö matkustamisen suhteen oli kannattavaa. Noh, ei tänne tultu vain fasiliteetteja ihailemaan, vaan juomaan sitä olutta!

Olutarvio: Huvila Pesäpuu Stout #1


Pienen neuvottelemisen jälkeen valinnaksi muodostui otsikonmukainen olut. Kyseessä on Savonlinnalaisen, nykyisen Malmgårdin panimon bourbontynnyreissä kypsytetty Stout. Olutta on tehty pullon mukaan 390 kappaleen erä. Alc 9%. Olut on tarjoilijan mukaan pullotettu vuonna 2008, joten tuotos on ehtinyt kypsyä pullossaan jo useamman vuoden ajan.


Snifferiin kaatuu mustaa, vaahdotonta stouttia. Tuoksussa voimakas makeus, voimakas vanilja sekä jopa mallas. Matalahiilihappoinen. Suklaan makeutta ja vaniljaa, lisäksi loistavaa maltaan syvyyttä. Alkoholi ei tässä nimeksikään maistu. Olut ollut tässä vaiheessa ilmeisesti ainakin 5 vuotta pullossa kypsymässä ja sen maistaa. Loppua kohden muuttuu aina vain pehmeämmäksi ja helpommin juotavaksi. Loistava nautiskeluolut, jonka kanssa meni kolme varttia varsin mukavasti.

PISTEET: 43/50 (9-4-9-4-17)

 

Olutarvio: Hornbeer Happy Hoppy Viking


 500 ml lasipullo Tanskasta, 9.2%. 130 IBU, muistaakseni kolmea eri humalaa käytetty, joiden nimiä en nyt satu muistamaan / löytämään. Väriltään tumman oranssia, kohtalaisesti vaahtoavaa olutta. Tuoksultaan trooppisen hedelmäinen, ruohoinen ja hieman jotain makeutta. Maussa mukana melkoisella intensiteetillä humalointi, jota leikkaa kuitenkin sopivasti makeus. Sopii meikäläiselle, jolle pelkkä tiukka IPA ei vielä aivan täysin iske. Pitkä humalan jälkimaku, keskiasteisesti hiilihappoinen. Mukava "perus" IPA, jota voi juoda tuopillisen hyvässä seurassa.

PISTEET:  38/50 (8-3-8-3-16)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti