sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Olutravintolavinkit jatkuvat: Oluthuone Kaisla, Hki


 Oluthuone Kaisla on edellistä olutravintolaa (Pikkulintu) hieman helpommin lähestyttävissä oleva kohde, sillä paikka sijaitsee Vilhonkadulla melko lähellä Grand Casino Helsinkiä. Paikka on iso ja istumapaikkoja on paljon. Valikoima on myös -Pikkulinnun tapaan- erinomainen ja tarjoilijat ainakin minun kohdallani olivat ammattitaitoisia. Tässä paikassa on panostettu laajan olutvalikoiman lisäksi myös sisustuksellisiin asioihin. Jos pitäisi valita Pikkulinnun ja Kaislan välillä, valitsisin ehkä kuitenkin tämän jälkimmäisen ihan vaan sillä perusteella, että paikan sijainti on loistava - sanottakoon kuitenkin, että molemmat ovat olutharrastajalle loistavia paikkoja.

MITÄ TILASIN?

Lasiini osui tälläkertaa loistavan norjalaisen panimon, Nøgne Ø:n tuotokset, sillä kyseisessä paikassa sattui niitä olemaan yhden jääkaapillisen hyllyn täydeltä.

Vasemmalla Nøgne Ø #1000 ja oikealla Nøgne Ø Indian Pale Ale 

Valitettavasti en näistä tälläkertaa arvioita tee, koska nautin kyseiset tuotokset isommassa kaveriporukassa enkä kantanut mukanani kynää ja paperia - mielestäni pelkkä tämänhetkisiin muistikuviini perustuva arvio ei anna näille oluille oikeutta. Lyhyesti voin kuitenkin sanoa, että #1000 oli aivan loistava tripel ja Indian Pale Ale erittäin maukas ja yksi parhaista tyylinsä oluista, mitä olen maistanut. Miksi kaikki olut ei voi olla tämmöistä? "No ehkä siksi, että sitten kyseisiä oluita ei osaisi niin arvostaakaan." Niinpä niin, tulivathanan lisäksi nämä kyseiset kaksi olutta kustantamaan minulle yhteensä lähes 30€.

Jotain kertoo myös se, että aloin tosissani suunnittelemaan matkaa Norjaan, jossa näitä oluita on helposti (ja ehkä jopa hieman edullisemmin) ostettavissa. Tyytynen kuitenkin siihen, että tulen tilaamaan näitä jostain. Anyhow, lupaan, että arviot näistä(kin) kahdesta oluesta on vielä lähiaikoina luettavissa täältä. Seuraavaksi arvostelussa tulee kuitenkin olemaan jotain hyvää kellarin kätköistä uuden vuoden kunniaksi. Ei muuta kuin maltaisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti